انجیر در سراسر جهان و از دوران باستان به دلیل فوائد پزشکی، خواص تغذیه ای و همچنین مصرف آن در آشپزی یکی از مغذی ترین و خوشمزه ترین میوه ها به حساب می آید. بررسی های اخیر حاکی از آن است که انجیر می تواند در درمان بیماری های مختلفی از دیابت تا اگزما مفید باشد. انجیر منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. همچنین میزان فیبر خوراکی و کلسیم موجود در آن قابل توجه است.
کارشناسان تغذیه معتقدند وجود فیبر خوراکی بالا به تسکین علائم یبوست کمک کرده و فرد با خوردن آن احساس سیری می کند.
همچنین کلسیم موجود در انجیر در ایمن ساختن بدن در برابر پوکی استخوان نقش دارد. علاوه بر این، آلرژی به انجیر و تداخل دارویی این میوه شایع نیست و در نتیجه فرد می تواند آن را بدون هیچ نگرانی در رژیم غذایی خود بگنجاند.
در علم پزشکی سنتی از انجیر برای درمان انواعی از مشکلات پوستی همچون اگزما و پسوریازیس استفاده می کردند. هرچند بررسی قطعی در مورد این فایده انجیر انجام نشده و تنها مطالعات اولیه حاکی از تاثیر انجیر در درمان بیماری های پوستی است.
بررسی ها همچنین نشان می دهد برگ های درخت انجیر می تواند به تسکین علائم دیابت کمک کند. نتیجه مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۳ حاکی از آن است که عصاره انجیر از طریق متعادل کردن میزان اسیدچرب خون و سطح ویتامین E می تواند در بهبود علائم دیابت موثر باشد.
منبع : http://www.yjc.ir