خواص انجیر در کتب و روایات
آوریل 24, 2015 انجیرستان 1,164 Views
” والتین و… لَقَد خلقنا الإنسانَ فی أحسَنِ تَقویم ” سوره تین آیه (۳-۱)
سوگند به انجیر ، ما انسان را به بهترین قوام آفریدیم .
و قرآن به دنبال قسم به انجیر و زیتون و سینا و شهر امن مکه می فرماید:
” وَ لَقَد خَلَقنا الإنسان فی أحسَنِ تقویم ”
این مسأله نشانگر رابطه ای است بین انجیر و زیتون و امنیت و قوام بدن و سلامتی انسان .
امام رضا (ع) می فرمایند :
” یشد العظم و یَنبِت الشَعر و یذهب بالداء حتّی لا یِحتاج معه الی الدواء ”
[۱] انجیر استخوان ها را که ( قوام بدن است) استحکام می بخشد و موی را می رویاند و درد را از بین می برد ، تا جایی که با وجود آن به دارو نیاز نیست .
انجیر تازه حاوی ۹۰درصد و انجیر خشک حاوی ۲۴ درصد آب می باشد .
مشخصات گیاه انجیر:
اندام مورد استفاده : برگ و میوه
مشخصات گیاه : درختی است که بابرگ های پهن ، بزرگ و پنچه ای شکل ، میوه انجیر از نظر گیاه شناسی محفظه ای گیاهی است که گلهای نر و ماده در درون آن واقع شده اند و موقع رسیدن میوه ، دنباله گلهای ماده و کاسه گل و قسمت تختانی آن گوشتی ضخیم و خوردنی می شود . تکثیر انجیر از طریق خوابانیدن شاخه های آن انجام می گیرد .
خواص درمانی :
مقوی نیروی جسمی ، دارای طبیعت گرم ، نیروزا ، رفع کننده خشونت سینه ، درد سینه ، سرفه ، خنک کننده قبل ، ملین ملایم ، مسکن حرارت و تشنگی و رفع کننده ورم طحال ، مفید در معالجه بواسیر .
محققان آنزیمی را در انجیر به نام فیین کشف کرده اند که در هضم غدا کمک می کند . اخیراً نیز یک ماده شیمیایی ضدسرطانی از انجیر جدا کرده اند . که این ماده در مورد تومورهای بدخیم انسان اثرش خیلی بیشتر و محسوس تر از تومورهای بدخیم موشهای مورد آزمایش بوده است .
ترکیبات شیمیایی :
میوه : فیین ، مالیک اسید ، کاروتن ، مواد ازته ، مواد قندی ، پروئوز ، آمینواسید ، تایروزین ، کراوین ، آنزیم لیپاز ، پروتئاز ، سروتی نیک اسید .
مواد معدنی : کلسیم ، آهن ، فسفر و … ویتامین A ، تیامین ، رایبوفلاوین دیناسین
برگها : برگاتین ، پیسین ، ماده تلخ فیکوسین ، اوره آز ، پاپائین ، تایروزین ، نوعی گلوکوزید ، روتین که حاوی گلوز
طریقه مصرف :
میوه انجیر :
انجیر نیروزا ، مقوی نیروی جسمی ، کمک کننده به هاضمه ، ملین و تسکین دهنده تشنگی و حرارت است .
دمکرده میوه انجیر:
اگر مقداری انجیر را با شنبلیله دم کرده و در چند نوبت به طور منظم مصرف نمائید ، برای رفع خشونت سینه ، سرفه و دردسینه مفید است .
محلول غرغره :
برای رفع ورم حلق ، ۵۰ گرم انجیر زرد را به مدت ۱۵ دقیقه در نیم لیتر شیر بجوشانید ، سپس محلول را صاف کرده و در صورت تمایل آن را شیرین کنید . این محلول برای رفع ورم های حلق به طور مرتب غرغره نمائید ؛ بسیار مفید است .
قهوه انجیر :
مقداری انجیر را بو داده و بسائید و به صورت قهوه در آورید . این قهوه برای سیاه سرفه ، برونشیت ، ذات الریه حاد و نزله تجویز می شود .
انجیر یا میوه بهشتی :
در قرآن کریم از انجیر تعریف شده حتی به آن قسم خورده شده است . و این کلام آسمانی ارزش انجیر را نشان می دهد .
چه بسا کسانی که در زمستان انجیر را خیسانده و برای اشتها به کودکان خود می دهند . دانش پزشکی به همه این مطالب و تجربیات صحه می گذارد و این واقعیات را از نظر علمی تأیید می کند که انجیر میوه با ارزشی است و از لحاظ تأمین سلامتی برای همه ضروریست .
وجود مقدار زیادی فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیار مفید است . سرشار بودن انجیر از پتاسیم تأمین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها است . وقتی بدانیم که گذشته از مواد زندگی و حیاتی ، انجیر به مقدار کافی دارای ویتامین B6 , B2,B1,A و ویتامین ث می باشد . آن وقت قبول خواهیم کرد که چرا در کتاب آسمانی ما این میوه این قدر مورد تجلیل قرار گرفته است . انجیر می تواند در بیماران مبتلا به نقرس و عدم کفایت کبد و رماتیسم مزمن مؤثر باشد » .
روایات درباره مصرف انجیر
امام رضا(ع) : “یشّد الغم و العظم” انجیر ، دهان و استخوان را محکم می کند .
( محاسن جلد (۲)- ص ۵۵۴ – مکارم الاخلاق- ص۱۹۸- اصول کافی- جلد۶- ص ۳۵۸- طب الائمه – ص۱۳۷ )
امام رضا(ع) : ” هویجد للقولنج ” انجیر برای قولنج خوب است.
( همان )
امام باقر(ع) از امام علی(ع) که فرمودند نقل می کنند : انجیر را بخورید که برای قولنج نافع است. ولی گوشت کاهی را کم بخورید که بدن را از بین می برد و بلغم را زیاد می نماید و نفس روح را غلیظ می کند ( همان )
امام(ع) : ” اکل الّتین یلین السدود و هو نافع لریاح القولنج ”
خوردن انجیر سده های بدن را نرم می کند . برای بادهای قولنج مفید است . بعد فرمود : شبها از آن کم بخورید .
دانشمندان طب می گویند : انجیر مزاج را ملین می دهد دمل های چرکینرا درمان میکند. شیرابه آن را اگر به ریشه دندان بمالند درد را ساکن می کند .
دکتر جزایری می گوید : انجیر کبد را تقویت نموده ، ورم طحال را سرد می نشاند و خوردن آن با گردو مقاومت بدن را در برابر سموم بالا می برد ، بوی بد دهان را از بین می برد .
منبع : http://www.ravazadeh.blogfa.com