فارس دارای رتبه نخست تولید انجیر کشور

قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان این مطلب که فارس دارای رتبه نخست تولید انجیر در کشور است گفت‌: اقدامات حمایتی و حفاظتی از ثروت پنهان فارس باید گسترده تر شود.

محمد مهدی قاسمی از پیش بینی تولید انجیر خشک از باغات انجیر دیم استان فارس به میزان ۳۵ هزار تن در سال ۹۴ خبر داد و گفت : کشورهایی چون ترکیه، مصر، اسپانیا و پرتغال نیز سطح زیرکشت و تولید محصول قابل توجهی دارند، اما محصول انجیر خشک ایران به ویژه استهبان از نظر کیفی منحصر به فرد بوده و در سطح جهانی بی نظیر است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد :استان فارس دارای ۴۹ هزار هکتار انجیرستان دیم است که ۲۳ هزار و ۲۸۰ هکتار آن در استهبان ، ۷۸۰۰ هکتار در نی ریز، ۵۳۰۰ هکتار در داراب، ۵۰۰۰ هکتار در جهرم، ۴۴۰۰ هکتار در کازرون، ۱۰۰۰ هکتار در فیروزآباد، ۹۰۰ هکتار در کوار و مابقی در سایر شهرستان ها قرار دارند.

قاسمی” با اشاره به اینکه در پارسال صادرات انجیر واحدهای تحت پوشش سازمان جهاد کشاورزی فارس ۴ هزار و ۵۳۸ تن به ارزش ۱۷ میلیون دلار بوده است گفت : در برخی سال ها صادرات انجیر خشک فارس به ۸ تا ۱۰ هزار تن می رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود:با ثبت باغ‌های انجیر استهبان به عنوان یک میراث ملی در سازمان خواربار جهانی، توجه بیشتری به آن معطوف شده و چتر اقدامات حمایتی و حفاظتی از آن گسترده‌تر می‌شود.

به گفته عالی ترین مقام کشاورزی فارس ، در شهرستان استهبان در سال ۹۳ میزان تولید انجیر۹ هزار و ۴۰۰ تن بود که پیش بینی می شود با توجه به بارندگی های مناسب این رقم امسال به بیش از ۱۲ هزار تن برسد.

وی” با بیان اینکه شهرستان قرآنی استهبان نخستین تولیدکننده انجیر خشک در ایران است گفت : در استهبان بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار اصله درخت انجیر وجود دارد که بیشتر مردم این شهرستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در فعالیت هایی چون حفظ و نگهداری باغات انجیر دیم و فعالیت های جانبی مشغول هستند .

این مسئول با بیان این مطلب که فارس بزرگ‌ترین تولیدکننده انجیر خشک در کشوراست و اقدامات حمایتی و حفاظتی از ثروت پنهان فارس باید گسترده ترشود ؛تصریح کرد : در حال حاضر ۱۲ واحد فرآوری انجیر تحت پوشش سازمان جهادکشاورزی فارس در حال فعالیت هستند که این واحدها سالیانه حداقل ظرفیت ۲۳۹۶۰ تن انجیر را داشته و توانسته اند برای ۲۲۷ نفر به صورت دائم و برای ۵۱۰ نفر اشتغال فصلی ایجاد کنند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد :عمده واحدهای فرآوری انجیر به بسته بندی این محصول به صورت انجیر خشک و انجیر معطوف می شود که عمده محصولات تولیدی به کشورهای ویتنام، چین، آلمان، امارات، رومانی، هنگ کنگ و کره جنوبی صادر می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس”توسعۀ و ساخت سردخانه های زیر صفر در واحدهای بسته بندی انجیر را امری ضروری در جهت حفظ این محصول ارزشمند عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به ممنوعیت استفاده از«میتل بروماید» به عنوان ضدعفونی کننده انجیر و نگهداری این محصول به صورت ارگانیک توسعه و ساخت سردخانه های زیرصفر به منظور از بین بردن لارو شب پره هندی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

این مقام مسئول، به ارزش افزوده در فرآوری محصول انجیر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از توسعه واحدهایی که قصد فرآوری انجیر در کنار بسته بندی داشته باشند، حمایت ویژه خواهد کرد.

منبع : http://www.yjc.ir

Check Also

شهر خوبم ای استهبان من

‹‹استهبان من›› اندر این دنیای پرنقش و نگار هست شهری مملو از جنبش وکار آسمانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =