تحولات ایجاد شده در عرصه تجهیزات الکترونیکی همراه با پدیده OTT در سالهای اخیر معادلات جدیدی را در بازار فناوری اطلاعات به وجود آورده است. معرفی دستگاههای همراه هوشمند همچون گوشیهای هوشمند و تبلتها، کنسولهای بازی متصل به شبکه و تلویزیونهای هوشمند ، باعث ایجاد محیط های جدیدی علاوه بر تلویزیونهای سنتی، برای دریافت محتوای صوتی-تصویری شده اند.
به طور خلاصه، رویکرد (OTT(Over The Top به هر گونه خدمت و محتوای ویدیویی گفته می شود که از طریق اینترنت و توسط یک وسیله مثل گیرنده (STB) یا تلویزیون هوشمند به کاربر نهایی خواهد رسید. به نحوی که مزیت های IPTV را از نظر واسط کاربری مناسب برای تلویزیون حفظ می کند، ولی نیاز به شبکه محلی مدیریت شده ندارد و از همان بستر موجود اینترنت برای انتقال محتوا استفاده می نماید.
در این روش در هر زمان و در هر مکان و با هر دستگاه الکترونیکی به محتوای مورد نظرتان دسترسی خواهید داشت. در نتیجه با توجه به گستردگی اینترنت، گستره پوشش جغرافیایی بسیار وسیع خواهد بود. علاوه بر این کاربر میتواند ضمن مشاهده محتوای مورد نظر خود در تلویزیون دستگاه مورد نظرش را تغییر داده و همان برنامه و ظاهر گرافیکی را بر روی دستگاه دیگری مثلاً تبلت یا موبایل مشاهده نماید. این ویژگی n-screen نامیده میشود.
محتوای صوتی و تصویری باید در هر جایی که اینترنت در دسترس است، قابلیت دستیابی داشته باشند. بنابراین در OTT از استاندارد فراگیر دنیای وب یعنی HTTP به عنوان پروتکل ارتباطی این نوع محتوا و بستر انتقال تصویر استفاده می شود. پلتفرم سرویس دهی HTTP علاوه بر سادگی، توانایی پاسخگویی ترافیک بالا را نیز دارد.
مهمترین چالش پیش روی OTT برای رقابت با IPTV مسئله عدم تضمین پهنای باند کافی (QoS) و در نتیجه عدم امکان گارانتی کیفیت مطلوب در سمت کاربر(QoE) است. این مورد باعث ایجاد تاثیر منفی بر تجربه کاربر درهنگام تماشای تلویزیون می شود. برای حل این مشکل از مکانیسم ABR Streaming (به معنای تطبیق کیفیت ویدیوی ارسالی با کیفیت خط اینترنت کاربر) استفاده می شود.
تحویل آنلاین ویدیو روش هزینهبری جهت ارسال محتوا به مخاطبان توسط برودکسترها میباشد، به همین دلیل OTT برای انتقال ویدیو از طریق شبکههای غیراختصاصی مانند اینترنت به دستگاههای کاربر، از این مکانیسم استفاده می کند.
ABR Streaming به این شکل عمل میکند که پهنای باند کاربر و توانایی CPU دستگاه کاربر را تشخیص داده و کیفیت ویدیو را بر طبق آنها تغییر می دهد. برای این کار به یک Encoder خاص جهت اینکه ویدیوی اصلی را به چند ویدیو با بیتریتهای مختلف تبدیل نماید احتیاج است. در سمت گیرنده بر اساس منابع مورد استفاده، بین ویدیوها با بیتریتهای مختلف سوئیچ میشود و ویدیویی متصل و روان و بدون قطع و وصلی مکرر و در نتیجه تجربه یک نمایش خوب برای کاربر فراهم میشود.
محصول OTT شرکت سروش فرافناوری یک محصول کامل چندتصویری (Multi Screen) ویدیو درخواستی و شبکههای زنده مناسب برای حاملهای مخابراتی (telecom carriers)و دارندگان محتوا (content owners) میباشد.
برای پشتیبانی بیشترین رده دستگاههای مناسب برای پخش همچون کامپیوترهای شخصی، گوشیهای همراه، ستاپباکسها و انواع تلویزیونهای هوشمند، محصول شرکت سروش فرافناوری همهی استانداردهای مطرح HTTP مانند HLS وRTMP و استاندارد جدید MPEG-Dash را پشتیبانی میکند.
منبع : http://soroush.net